Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Ομιλία του Μανώλη Γλέζου στην Αλίαρτο-Οι οφειλές της Γερμανίας πρός την Ελλάδα. Ένα ανεξόφλητο χρέος.


ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ “ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ”


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Σάββατο 6 Μαίου, ώρα 19:00, ο Μανώλης Γλέζος, πρόσωπο σύμβολο της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας στον
αγώνα για ανεξαρτησία και δικαιοσύνη, θα μιλήσει στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου.

ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ

Οι οφειλές της Γερμανίας πρός την Ελλάδα.
 Ένα ανεξόφλητο χρέος.

Σας καλούμε όλους να είστε παρόντες.

Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων       Πρόεδρος της Εταιρείας
                                                             Βοιωτικών Μελετών
 Γεώργιος Ντασιώτης                            Νικόλαος Κόλλιας

Πρόεδρος του συλλόγου  “Το Κοινόν των Βοιωτών”
Οδυσσέας Καρβούνης
Διαβάστε Περισσότερα »

Λουλουδάτη και άκρως… χορευτική η Πρωτομαγιά στην Τανάγρα-ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ


Μία διαφορετική εικόνα από αυτή που παρουσιάζει κάθε μέρα,  εμφάνισε χθες τη Πρωτομαγιά η πλατεία της Τανάγρας,λόγω της ανθοκομικής έκθεσης, που φιλοξενήθηκε στο χώρο της.

Βασιλικοί,Λεβάντες,Γεράνια,Ερωτάκια,Γαρδένιες και ένα σωρό άλλα λουλούδια της εποχής πλημμύρισαν την πλατεία,   στην Ανθοκομική Έκθεση που διοργάνωσε για 6η συνεχόμενη  χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τανάγρας  "ΠΟΙΜΑΝΔΡΟΣ" σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΤ του Δήμου Τανάγρας.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη,  σύμφωνα με τους διοργανωτές ξεπέρασε τα 700 άτομα  και δεν ήταν λίγοι αυτοί που φεύγοντας είχαν ένα η περισσότερα φυτά στα χέρια.
 

Στη πλατεία οργανώθηκε γιορτή με δημοτική ορχήστρα  απο τον Σύλλογο,με σουβλάκια,αναψυκτικά,μπύρες  και όλοι όσοι παραβρέθηκαν εκεί διασκέδασαν  με τραγούδια απο την  Αγγελική Λαζάρου,δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στον τρόπο με τον οποίο η Τανάγρα υποδέχθηκε  τον Μάη.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τανάγρας "Ποίμανδρος" ευχαριστεί
όλους σας για την παρουσία σας σήμερα!!!Ευχαριστούμε για τη στήριξή σας στο σύλλογο ,για το ατελείωτο κέφι σας...Μας δίνεται τη δύναμη να συνεχίσουμε με περισσότερες εκδηλώσεις για τον τόπο μας....Τα καλύτερα θα ακολουθήσουν.....
Με εκτίμηση το Δ.Σ
 
 Πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Κοινή ανακοίνωση των ΕΛΜΕ Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας για τη μεγάλη μείωση των εξεταστικών κέντρων



Με το από 25/4/2017 σχετικό έγγραφο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μετά από τις εισηγήσεις των ΔΔΕ, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας προχώρησε στον ορισμό των εξεταστικών κέντρων για τις Πανελλήνιες εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ περιόδου 2017, συνεχίζοντας δυστυχώς και φέτος την τακτική των προηγούμενων ετών, της δραστικής μείωσης των εξεταστικών κέντρων εις βάρος των παιδαγωγικών κριτηρίων και προς όφελος της δημοσιονομικής πολιτικής.  Έτσι, λίγο πριν τις εξετάσεις, καταργείται μεγάλος αριθμός εξεταστικών κέντρων στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (2 στην Εύβοια, 5 στη Φθιώτιδα, 4 στην Φωκίδα, 2 στη Βοιωτία και 1 στην Ευρυτανία),  ενώ αλλάζουν αιφνιδιαστικά έδρα άλλα, χωρίς σαφή λόγο, προκαλώντας αναστάτωση σε μαθητές/τριες, αναγκάζοντάς τους  να μετακινηθούν σε άλλα εξεταστικά κέντρα σε μια χρονική περίοδο που η ηρεμία και η καλή ψυχολογία είναι απαραίτητες. Ταυτόχρονα δημιουργούν μέσα στα αστικά κέντρα (Λαμία, Χαλκίδα, Λειβαδιά, Θήβα) υπερμεγέθη εξεταστικά κέντρα με ό,τι συνέπειες μπορεί αυτό να έχει στην καλή διαχείρισή τους.
Η πολιτική που οδηγεί στις καταργήσεις αυτές, είναι η ίδια πολιτική που οδήγησε τα τελευταία χρόνια σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων, στην κατάργηση υποστηρικτικών δομών, στην αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, στην κατάργηση της μείωσης του ωραρίου των υπευθύνων εργαστηρίων Πληροφορικής και Φυσικών Επιστημών, στις αλλαγές στη συγκρότηση των τμημάτων των Ξένων Γλωσσών και σε μια σειρά άλλα μέτρα που έπληξαν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.  Είναι η πολιτική της μείωσης του κόστους της Δημόσιας Εκπαίδευσης που ακολουθεί ευλαβικά και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η οποία εκπορεύεται από τις επιταγές του ΟΟΣΑ και της ΕΕ εις βάρος εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών κριτηρίων που απ’ ό,τι φαίνεται είναι τελευταία στην ατζέντα στην ατζέντα της παρούσας εκπαιδευτικής πολιτικής.
Όλες οι ΕΛΜΕ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα οι ΕΛΜΕ  Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, είναι κατηγορηματικά αντίθετες στην κατάργηση ή συρρίκνωση των εξεταστικών κέντρων και καλούν  τον Περιφερειακό Διευθυντή να μην δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο υποτασσόμενος στις μνημονιακές επιταγές του Υπουργείου, να σταθμίσει το παιδαγωγικό κόστος και  να ανακαλέσει την απόφασή του αυτή, διατηρώντας το ήρεμο κλίμα στη μαθητική κοινότητα και εστιάζοντας την προσοχή του όχι στο να είναι βασιλικότερος του βασιλέως στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής αλλά τη λήψη όλων εκείνων των μέτρων που απαιτούνται για την άψογη διεξαγωγή των εξετάσεων, ώστε οι μαθητές να προσέλθουν με ηρεμία, χωρίς περιττές μετακινήσεις και σε οικείο περιβάλλον στην εξεταστική δοκιμασία.
ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΕΛΜΕ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΕΥΒΟΙΑΣ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΦΩΚΙΔΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Με δύο συγκεντρώσεις γιορτάστηκε η Εργατική Πρωτομαγιά στη Θήβα

Με δύο συγκεντρώσεις γιορτάστηκε η εργατική πρωτομαγιά για μια ακόμα χρονιά στην πόλη της Θήβας. Το ΠΑΜΕ στον Πεζόδρομο της Οδου Επαμεινώνδα και του Εργατικού κέντρου στην Κεντρική πλατεια.
Στην συγκεντρωση του ΕΚ.Θ παρευρεθηκαν εργαζόμενοι της περιοχής εκπρόσωποι φορέων,της τοπικης αυτοδιοικισης,της περιφέριας κεντρικής ελλάδος,και σωματεια της δύναμης του εργατικου κέντρου και ο πρωην βουλευτής και υπουργός Γ.Κατσιμπάρδης.
Ολοι οι ομιλητές τόνισαν πως η πολιτική της κυβερνισης ειναι αδιέξοδη και καταστροφική για την χώρα και τους εργαζομένους.



Διαβάστε Περισσότερα »

Με μουσική υποδέχθηκε την Άνοιξη το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
 «Οι μαβί χορδές της λύρας»
Μουσική εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας υποδέχθηκε με τον καλύτερο τρόπο την άνοιξη, καθώς, την Κυριακή 30 Απριλίου 2017, στις 14.00-14.30, πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών με μεγάλη επιτυχία το ημίωρο μουσικό δρώμενο «Οι μαβί χορδές της λύρας», σε συνεργασία με την Εταιρεία Φίλων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Θηβαίων, που παρείχε την τεχνική υποδομή της εκδήλωσης.
    Εμπνευσμένη από το διαχρονικό χαρακτήρα του Μουσείου Θηβών που διατρέχει τον πολιτισμό της Βοιωτίας από την αρχαιότητα μέχρι το 19ο αι., η ημίωρη συναυλία, με την Αλίκη Μαρκαντωνάτου στην αρχαιοελληνική λύρα και το τραγούδι και τη Βασιλική Παπαγεωργίου σε τραγούδι, μαντολίνο και κρουστά, μάγεψε και συγκίνησε τους επισκέπτες του Μουσείου, με επιλεγμένα τραγούδια, που διέτρεχαν τα ηχοχρώματα της αρχαίας και νέας ελληνικής μελωδίας.
    Με ευαισθησία και λιτότητα παρουσιάστηκε από τις δύο καλλιτέχνιδες μελοποιημένη λυρική ποίηση της Σαπφούς και του Αρχιλόχου, καθώς και σωζόμενες μελωδίες της αρχαιότητας, παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και αγαπημένα ρεμπέτικα.
    Οι επισκέπτες του Μουσείου, μετά την αρχική έκπληξη, αφέθηκαν στη μαγεία της μουσικής και αγκάλιασαν την εκδήλωση με ενθουσιασμό. Την εκδήλωση προλόγισαν η πρόεδρος της Εταιρείας Φίλων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Ελευθερία Ράπη-Μεντή και η γραμματέας της ΕΦΕΛΣ κ. Όλγα Κοσμά, ενώ τις καλλιτέχνιδες ευχαρίστησε στο τέλος της εκδήλωσης η Προϊσταμένη της ΕΦΑ Βοιωτίας κ. Αλεξάνδρα Χαραμή.
   
   
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΕ Βοιωτίας: Xορήγηση 29 αδειών υπαιθρίου πλανοδίου εµπορίου


   Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας πρόκειται να χορηγήσει 29 άδειες υπαιθρίου πλανοδίου εµπορίου για το έτος 2017 όπως περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα.

Συγκεκριµένα οι προς χορήγηση άδειες περιγράφονται παρακάτω:


Προς τούτο προσκαλεί κάθε ενδιαφερόµενο να υποβάλλει µε αίτησή του, παρακάτω αναφερόµενα δικαιολογητικά από 2/5/2017 έως 17/05/2017. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την αίτηση είναι:

1. Πιστοποιητικό Ανεργίας

2. Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σηµειώµατος

3. Φωτοαντίγραφο Αστυνοµικής ταυτότητας

4. Υπεύθυνη ∆ήλωση στην οποία ο/η αιτών δηλώνει ‘ότι δεν κατέχει ο ίδιος, ο/η σύζυγος και τα τέκνα αυτού, άλλη διοικητική άδεια άσκησης βιοποριστικού επαγγέλµατος

5. Λοιπά πιστοποιητικά από τις αρµόδιες υπηρεσίες µε τα οποία αποδεικνύεται κατά περίπτωση ότι ανήκει σε µια από τις κατηγορίες: i. Άτοµα µε αναπηρία τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό(50%) και τυφλοί, ii. Πολύτεκνοι και τα τέκνα αυτών, καθώς και γονείς µε τρία τέκνα, iii. Ανάπηροι και θύµατα ειρηνικής περιόδου του ν. 1370/1944(Α’ 82), iv. Γονείς ανήλικων τέκνων µε αναπηρία και σε γονείς που προστατεύουν άτοµα µε νοητική αναπηρία, αυτισµό, σύνδροµο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης, v. Οµογενείς Βορειοηπειρώτες και οµογενείς παλιννοστούντες, vi. Έλληνες Ροµά που έχουν εγγραφεί στα δηµοτολόγια των ΟΤΑ της χώρας, vii. Άτοµα απεξαρτηµένα από εξαρτησιογόνες ουσίες και άτοµα υπό απεξάρτηση.

Η Ταχυδροµική ∆ιεύθυνση για την αποστολή των αιτήσεων είναι:

∆/νση Ανάπτυξης Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ, Τµήµα Εµπορίου & Τουρισµού Φίλωνος 35-39, Λιβαδειά ΤΚ 32131

Επισηµαίνεται ότι:

• ∆ικαίωµα υποβολής αίτησης έχουν φυσικά πρόσωπα που είναι άνεργα και δεν κατέχουν τα ίδια, ο/η σύζυγος ή τα τέκνα αυτών άλλη διοικητική άδεια άσκησης βιοποριστικού επαγγέλµατος. Η άδεια χορηγείται κατά σειρά προτεραιότητας και µε βάση κοινωνικά κριτήρια σε πρόσωπα που ανήκουν στις κατηγορίες που περιγράφονται στην παρ. 1 του άρθρου 22 του Ν.4264/2014.

• Σύµφωνα µε τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 22 του Ν.4264/2014, οι άδειες άσκησης υπαιθρίου πλανοδίου εµπορίου ισχύουν εντός της οικείας Περιφέρειας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΑΛΕΞΗ στη Λιβαδειά:Η συμβολή του Ηρακλή στη δημιουργία της Κρητο-Μυκηναϊκής κοσμοκρατορίας

ΔΙΑΛΕΞΗ
«Η συμβολή του Ηρακλή στη δημιουργία της Κρητο-Μυκηναϊκής κοσμοκρατορίας: μια γεωμυθολογική προσέγγιση»

Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας λειτουργούν εδώ και αρκετό καιρό δύο Μυθολογικά Εργαστήρια Ενηλίκων με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό κ. Βασιλική Νιαβή.
Σκοπός των εργαστηρίων είναι η σύνδεση μύθων και τόπων της Βοιωτίας μέσα από συναντήσεις αλλά και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους. Οι συμμετέχοντες δηλ. ανακαλύπτουν τα μυθολογικά μονοπάτια της Βοιωτίας.
Στα πλαίσια αυτών των συναντήσεων  η Βιβλιοθήκη με την υποστήριξη του Συλλόγου «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς» οργανώνει διάλεξη του κ. Ηλία Μαριολάκου, ομότιμου Καθηγητή Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα «Η συμβολή του Ηρακλή στη δημιουργία της Κρητο-Μυκηναϊκής κοσμοκρατορίας: μια γεωμυθολογική προσέγγιση».
Η συστηματική γεωμυθολογική ανάλυση, βασισμένη αποκλειστικά και μόνον στα κείμενα αρχαίων συγγραφέων (Ορφικούς, Όμηρο, Ησίοδο, Κράτη Μαλλώτη, Διόδωρο Σικελιώτη, Στράβωνα, Πλούταρχο και πολλούς άλλους), έδειξε τα ακόλουθα:
i.    Ότι η Ελληνική Μυθολογία δεν είναι ένα ωραίο παραμύθι, αλλά πάντα εμπεριέχει έναν ιστορικό πυρήνα.
ii.    Ότι ο Ηρακλής είναι ένα ιστορικό πρόσωπο, με μοναδικές ηγετικές και διοικητικές ικανότητες.
iii.    Ότι δραστηριοποιήθηκε σε όλη την έκταση της Μυκηναϊκής Κοσμοκρατορίας.
iv.    Ότι η Κοσμοκρατορία αυτή ξεκίνησε στις αρχές της 3ης χιλιετίας π.Χ.
v.    Ότι η Κρητο-Μινωική Κοσμοκρατορία συνεχίστηκε από τους Μυκηναίους, μέχρι την κατάρρευσή τους.
vi.    Ότι πρόκειται για μια οικονομική και πολιτισμική Κοσμοκρατορία, μοναδική στην παγκόσμια ιστορία, που διατηρήθηκε για τουλάχιστον 1500 χρόνια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 στις 7.30 μμ. στο Συνεδριακό Κέντρο «ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ».

 

Διαβάστε Περισσότερα »

Να γιατί δεν πρέπει να τρως φαγητό, στο οποίο έχει κάτσει μύγα…

Εάν είναι η ώρα του φαγητού  σου, θα σου προτείναμε να διαβάσεις κάποιο άλλο άρθρο γιατί πρόκειται να μάθεις κάποια πολύ αηδιαστικά νέα…Θέλουμε λοιπόν να είσαι έτοιμος γιατί θα σου αποκαλύψουμε γιατί δεν πρέπει ΠΟΤΕ να τρως φαγητό, πάνω στο οποίο έχει κάτσει μύγα… Ναι ακόμα και αν έχει κάτσει για μια τόση δα στιγμούλα… Και όχι με το να φυσήξεις λίγο το φαγητό, δεν αλλάζει τίποτα!

Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε κάτι, το οποίο λογικά φαντάζεσαι αλλά δεν θέλεις να παραδεχτείς: Οι μύγες τρώνε ό,τι πιο αηδιαστικό υπάρχει σε αυτόν τον πλανήτη, όπως περιττώματα, σκουπίδια και σάπια νεκρά ζώα. Σιχαμένο, το ξέρουμε! Και σαν να μην έφτανε αυτό, επειδή οι μύγες δεν μπορούν να μασήσουν (ποιος να το φανταζόταν!;), ρίχνουν ένζυμα στο φαγητό τους για να διαλυθεί, ώστε να μπορούν να το φάνε. Με λίγα, λόγια κάνουν εμετό πάνω στο φαγητό σου!

Και όμως, αυτός δεν είναι ο πιο σοβαρός λόγος για τον οποίο δεν πρέπει ποτέ να τρως φαγητό, στο οποίο έχει προσγειωθεί πάνω μύγα…Ο πιο σοβαρός κίνδυνος βρίσκεται στο σώμα της μύγας και συγκεκριμένα στις μικροσκοπικές του τρίχες και στα πόδια της, τα οποία μεταφέρουν βακτήρια και ιούς. Τα μικρά αυτά έντομα, λοιπόν, μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες, όπως δυσεντερία και χολέρα, σε μόλις ένα δευτερόλεπτο, απλά και μόνο επειδή αποφάσισαν να…ξαποστάσουν πάνω στο ψωμί στη ταβέρνα!

Το ξέρουμε…ήταν αηδιαστική είδηση αλλά έπρεπε να μάθεις την αλήθεια!

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες δράσεις για τον τουρισμό της Στερεάς Ελλάδας



Ακόμη ένα έργο για την προβολή της Στερεάς Ελλάδας υλοποιείται μετά την ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας. Το έργο, συνολικής δαπάνης 1.183.380,00 ευρώ, εντάσσεται στον σχεδιασμό των πρωτοβουλιών και των δράσεων για την προβολή της Στερεάς Ελλάδας, των τουριστικών υποδομών της, του φυσικού της κάλλους και των προϊόντων της, όχι μόνο στην εγχώρια αλλά και στη διεθνή αγορά.

Οι στοχευμένες δράσεις του έργου αφορούν στην ανάπτυξη ενός συστήματος τουριστικής ταυτότητας, αλλά και στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενεργειών εξειδίκευσης σε συνεργασία με βασικούς θεσμικούς τουριστικούς φορείς της Περιφέρειας για τη διαμόρφωση, αξιοποίηση και εφαρμογή ενός ενιαίου πλαισίου ευρύτερης Στρατηγικής Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας.

Οι δράσεις αυτές πρόκειται να συμβάλουν στην προβολή του τουρισμού και του πολιτισμού της Περιφέρειας με βάση την ανάδειξη εμπειριών, τη δημιουργία διαφημιστικής καμπάνιας σε εθνικά ΜΜΕ, τη συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, εκδηλώσεις και διοργάνωση επιχειρηματικών ταξιδιών, και τις εξειδικευμένες ενέργειες προώθησης και ανάδειξης προϊόντων του καλαθιού της Περιφέρειας Στερεάς που συσχετίζονται με διατροφικά πρότυπα.

Με αφορμή την ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε:

«Ο τουρισμός είναι ένας Μαραθώνιος. Θέλει διαρκή αγώνα και στοχευμένες κινήσεις για να μπορέσεις να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εμείς έχουμε μπει στον Μαραθώνιο αυτό και τρέχουμε σε όλο τον κόσμο για να κάνουμε γνωστή τη Στερεά Ελλάδα, τις υποδομές και τις τουριστικές υπηρεσίες που παρέχει, αλλά και τα προϊόντα της. Έχουμε λάβει μέρος στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις και έχουμε φέρει σε επαφή τους επιχειρηματίες του τουρισμού μας και τους παραγωγούς μας με τους φορείς του παγκόσμιου τουρισμού. Δεν χάνουμε χρόνο, συνεχίζουμε το τρέξιμο και υλοποιούμε το σχέδιό μας για να γίνει γνωστό παντού ότι η Στερεά Ελλάδα προσφέρει τουριστικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου».

Διαβάστε Περισσότερα »

E.K.ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ:Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΝΕΚΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

     Η  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΤΩΝ  ΝΕΝΕΚΩΝ  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  ΥΠΕΓΡΑΨΕ    ΤΟ 4ο    ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΥΠΟΤΑΓΗΣ  ΚΑΙ  ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

   
Η  κυβέρνηση των Νενέκων   ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υπέγραψε  4ο  μνημόνιο, όπου ξεπουλάει ότι έχει απομείνει από τη Δημόσια περιουσία, αφορολόγητο 5.680 €, μείωση συντάξεων και κόλαφο στα εργασιακά , άνοιγμα των Καταστημάτων τις Κυριακές, απελευθέρωση των απολύσεων,  πλήρη υποταγή και εξαθλίωση του λαού μας για να μείνουν πάση  θυσία στις καρέκλες τους,  συνεχίζοντας το καταστροφικό έργο των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ .
Μόνο με ταξικό αγώνα και ανυπακοή απέναντι στις κυβερνήσεις των υποτακτικών θα ανατραπούν τα αντιλαϊκά, αντικοινωνικά μέτρα που υπογράφουν.



                                          Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 48χρονος στο Σχηματάρι για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών



Συνελήφθη ημεδαπός στο Σχηματάρι Βοιωτίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση για παράβαση νομοθεσίας περί επιταγών

Συνελήφθη, χθες (01-05-2017) το μεσημέρι στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, ένας 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (54) μηνών, για παράβαση νομοθεσίας περί επιταγών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων: Οδηγίες και συμβουλές για την έναρξη της Αντιπυρικής περιόδου

Έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έτους 2017

Με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου από την 1η Μαΐου, θα θέλαμε να εστιάσουμε την προσοχή όλων των πολιτών σε θέματα που αφορούν στην προστασία του φυσικού μας πλούτου από τις πυρκαγιές.

Λαμβάνοντας υπόψη και την 1/2017 Πυροσβεστική Διάταξη «Καθορισμός χώρων για την χρήση πυρός», γνωρίζουμε στους δημότες – κάτοικους του Δήμου μας ότι από 01/05/2017 έως 31/10/2017 απαγορεύεται αυστηρά για οποιοδήποτε λόγο να ανάψει κανείς φωτιά σε δάση, δασικές εκτάσεις, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις  χωρίς την έγγραφη άδεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Σε διαφορετική περίπτωση, κινούνται διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο (άρθρο 433 του Ποινικού Κώδικα).

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλιάρτου- Θεσπιέων  υπενθυμίζει σε όλους τους κατοίκους του Δήμου , τις δράσεις πρόληψης, που οφείλουν να υιοθετήσουν, τουλάχιστον έως τη λήξη αυτής.

Τι πρέπει να προσέχουμε για να αποτρέψουμε την εκδήλωση πυρκαγιάς :

    Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά την διάρκεια των θερινών μηνών και ιδιαίτερα όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι.
    Μην ανάβετε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
    Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
    Μην πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεσθε σε υπαίθριους χώρους ή έξω από το αυτοκίνητο ενώ βρίσκεστε σε κίνηση.
    Καθαρίστε τις ιδιοκτησίες σας από σωρούς ξερών κλαδιών και άλλων εύφλεκτων υλικών.
    Απαγορεύεται η καλλιέργεια σιτηρών εντός κατοικήσιμης περιοχής
    Εφόσον αντιληφθείτε πυρκαγιά καλέστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για το σημείο όπου βλέπετε την πυρκαγιά.

Σας κοινοποιούμε την υπ’ αριθμ. 1/2017 Π.Δ. της ΠΕ.ΔΥ.Δ Στ. Ελλάδας προς ενημέρωσή σας.
Σε περίπτωση που αντιληφθείτε κάποια εστία πυρκαγιάς, παρακαλείσθε για την άμεση ενημέρωσή μας (τηλ. Επικοινωνίας: 6974077897), τη βοήθεια σας και την προσοχή σας, προκειμένου να περάσουμε ένα καλοκαίρι χωρίς πυρκαγιές.

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν σήμερα οι εγγραφές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία -Τι απαιτείται

Από σήμερα 2 Μαΐου και μέχρι τις 19 Μαΐου πραγματοποιούνται οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας.

Τα νηπιαγωγεία δέχονται όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων, με τους γονείς και τους κηδεμόνες να μην χρειάζεται να προσκομίσουν πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών, αφού αυτά αναζητούνται από τη διεύθυνση του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου από το Πληροφοριακό σύστημα «myschool».

Αυτό που είναι απαραίτητο είναι η προσκόμιση του βιβλιαρίου υγείας του παιδιού καθώς επίσης και του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

Να θυμίσουμε ότι όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία δύναται να λειτουργήσουν με ολοήμερο πρόγραμμα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεισε η συμφωνία. Κόβονται συντάξεις, στα 5.685 το αφορολόγητο-ΒΙΝΤΕΟ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των υπουργών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών σήμερα το πρωί και αναμένονται επίσημες δηλώσεις.

Εξερχόμενος της συνάντησης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε: «Υπάρχει άσπρος καπνός, ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς».

Πρόκειται για μια «προκαταρκτική τεχνική συμφωνία», η οποία ανοίγει τον δρόμο για τις συζητήσεις για το χρέος και τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement).

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, βέβαιος πως τώρα θα προχωρήσει και η συμφωνία για το χρέος διότι δεν υπάρχει η δικαιολογία της απουσίας συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Την επόμενη εβδομάδα το πακέτο μέτρων στη Bουλή.

Tα βασικά σημεία της συμφωνίας σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνουν:

- Περικόπτεται έως 18% η προσωπική διαφορά από 1/1/2019.

-Από 1.1.2020 (ή το 2019 αν δεν πιαστούν οι στόχοι) η μείωση του αφορολόγητου από 8.636 ευρώ στα 5.681 ευρώ θα φέρει επιβάρυνση από 650 ευρώ ακόμη και για τους φτωχότερους.

-Το 2018 προβλέπονται μέτρα 447 εκατ. ευρώ από το 2018 με περικοπές επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας και φυσικών καταστροφών, στήριξης οικογενειών και επιπλέον μείωση του επιδόματος θέρμανσης κατά 58 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, προβλέπεται η κατάργηση της έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες.

-Στο Δημόσιο έρχεται νέα αξιολόγηση και κινητικότητα και επιβάλλεται ανώτατος αριθμός στον αριθμό των συμβασιούχων. Ο αριθμός τους πρέπει να μειωθεί από 49.448 τον Δεκέμβριο του 2016 σε 49.104 τον ίδιο μήνα του 2017 και σε 48.420 τον Δεκέμβριο του 2019.

-Πωλείται το 30% ως 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ καθώς επίσης και το 17% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

-Αλλαγές έρχονται στον τρόπο λειτουργίας των αγορών. Επεκτείνεται το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα θα πωλούνται και εκτός φαρμακείων.

-Στα εργασιακά οι αλλαγές των προηγούμενων μνημονίων παρατείνονται με νόμο μέχρι τη λήξη του προγράμματος τον Ιούλιο του 2018. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζεται με δέσμευση της κυβέρνησης η απαγόρευση της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων. Παράλληλα καταργείται η υπουργική απόφαση που απαιτείται ως τώρα για την έγκριση των ομαδικών απολύσεων και αντικαθίσταται από ένα σύστημα προειδοποίησης.

-Μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα για όλο τον πληθυσμό και όχι μόνο τους συνταξιούχους, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί με εισοδηματικά κριτήρια. Ετσι για παράδειγμα, όσοι έχουν εισόδημα έως 700 ευρώ το μήνα από μισθό ή σύνταξη η συμμετοχή θα είναι μηδενική, ενώ για εισοδήματα από 701 έως 1.200 ευρώ η συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη θα μειωθεί κατά 50%.

-Τα θετικά αντίμετρα θα εφαρμόζονται από το 2019 αν η κυβέρνηση ξεπεράσει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ κατά 0,2%, αρα ο πήχης ανεβαίνει στο 3,7%.

Προβλέπουν πακέτο φορολογικών μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ το 2019 και στοχευμένο πακέτο κρατικών δαπανών 1% το 2020.

α) Φοροελαφρύνσεις:

■ μείωση του ποσοστού του φόρου στις επιχειρήσεις από 29% σήμερα σε 26% το 2019,

■ μείωση του χαμηλότερου συντελεστή φυσικών προσώπων από 22% σήμερα σε 20% το 2019.

■ προοδευτική μείωση των συντελεστών με τους οποίους υπολογίζεται η εισφορά αλληλεγγύης, διατηρώντας τα υφιστάμενα όρια εισοδήματος.

■ επανασχεδιασμός (και όχι μείωση έως 40%) του ΕΝΦΙΑ με ελάχιστο κόστος για το Δημόσιο.

β) Στοχευμένες κοινωνικές δαπάνες, οι οποίες θα περιλαμβάνουν:

■ αύξηση των στεγαστικών επιδομάτων, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς στο ΚΕΑ (έως 0,2% του ΑΕΠ)

■ αύξηση του επιδόματος τέκνων (έως 0,1% του ΑΕΠ)

■ σχολικά γεύματα (έως 0,1% του ΑΕΠ)

■ μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις δαπάνες Υγείας (μέχρι 0,1% του ΑΕΠ),

Δείτε το βίντεο

enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει ο Άγιος Νικόλαος ο Νέος στο Τάχι Θηβών

 8 και 9 Μαΐου.Εορτάζει ο Άγιος Νικόλαος ο Νέος.Το ''Δεύτερο Πάσχα''της Φερώνυμης Ενορίας στη Θήβα

Διαβάστε Περισσότερα »

Καταγγελία ΕΛΜΕ Βοιωτίας:Σε δίκη πολίτες της Βοιωτίας που συμμετείχαν σε κινητοποίηση μαζί και με 3 Δήμους



Καταγγελία ΕΛΜΕ Βοιωτίας για τη δίωξη συμπολιτών μας

Σε δίκη οδηγούνται περίπου 80 πολίτες της Βοιωτίας, γιατί στις 17 Ιουλίου 2014 συμμετείχαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν τα Εργατικά Κέντρα Θήβας και Λιβαδειάς, μαζί με αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία, για την υποβάθμιση των Δομών Υγείας του Νομού. Στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία συμμετείχαν και οι Δήμοι Θήβας, Λιβαδειάς και Αλιάρτου καθώς και πλήθος άλλων συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων του Νομού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Οδό, στο ύψος των διοδίων και παρευρέθηκε πλήθος κόσμου.
Παρά την παλλαϊκότητα του αιτήματος και του κοινωνικού χαρακτήρα του - αφού είναι γνωστή η εξελισσόμενη διάλυση των δομών Υγείας λόγω των μνημονιακών πολιτικών - οι συμπολίτες μας διώκονται  για παραβάσεις, με μοναδικό στοιχείο τους αριθμούς κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που είχαν σταθμεύσει στους παράδρομους της Εθνικής Οδού !!
Μεταξύ των «κατηγορουμένων» είναι η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Βοιωτίας Ρηγοπούλου Χριστίνα και ο συνάδελφος Παπαδημητρίου Αναστάσιος.
 Η ΕΛΜΕ Βοιωτίας καταγγέλει τη δίωξη των συμπολιτών μας, που διαμαρτύρονταν για την  υποβάθμιση των δομών Υγείας. Όταν ποινικοποιούνται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που οργανώνονται από πλήθος φορέων, τότε φτάνουμε στο σημείο να αγωνιζόμαστε για  δημοκρατία και ελευθερία σε μια «δημοκρατική» κοινωνία !!
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
 ΝΑ ΤΕΘΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ 

 Ο
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Η
                                                                          ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΙΑΚΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ        ΜΗΤΡΑΤΖΟΥΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

«Μύρισε» καλοκαίρι - Έως 28 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ ενώ υπάρχει και πιθανότητα σποραδικών βροχών στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.
Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα νότια.
Άνεμοι: Στα βόρεια, βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ σε Θήβα και Δήλεσι για την εργατική Πρωτομαγιά

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ          

Με τη συμμετοχή συναδέλφων και από τον κλάδο της Χημικής Βιομηχανίας στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Θήβα και Δήλεσι, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς. Είχαν προηγηθεί περιοδείες του Σωματείου και εκδηλώσεις (προβολή βίντεο, έκθεση φωτογραφίας) σε εργοστάσια του κλάδου, εκδήλωση με μετανάστες στο Σχηματάρι και προβολή αντιπολεμικής ταινίας στη Θήβα.
Υπήρξε περίπτωση που η εργοδοσία παρεμπόδισε τη δράση του Σωματείου. Συγκεκριμένα η εργοδοσία της «ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.» αρνήθηκε να παραχωρήσει τις αίθουσες των εστιατορίων του εργοστασίου και εντός του χρόνου διαλείμματος των εργαζομένων για την πραγματοποίηση έκθεσης φωτογραφίας και προβολής βίντεο.
Αυτό συνιστά παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης και καταγγέλλουμε την εργοδοσία της «ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.».
Συνεχίζουμε για την οργάνωση και την επιτυχία της 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 17 Μαϊου, η οποία όμως ενδέχεται να γίνει νωρίτερα μόλις έρθουν τα μέτρα για ψήφιση και καλούμε τους συναδέλφους σε ετοιμότητα.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

"ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ"ΓΗΠΕΔΟ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ!



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΑΜΒΡΥΣΣΕΑ ΗΛ.ΚΑΒΑΛΑΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ''ΕΡΑ ΣΠΟΡ''.

Αίτημα προς την Πολιτεία για ενίσχυση των υποδομών του Δημοτικού Γηπέδου Διστόμου, ώστε η ομάδα της Μαρτυρικής κωμόπολης ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ να μπορεί να παιζει στην φυσική της έδρα τωρα που ανέβηκε στην Γ' Έθνική, έθεσε ο Πρόεδρος της ομάδας κ Ηλίας Καβαλαγιός, σε συνεντευξη του στην φιλόξενη συχνότητα της ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101,8 και στην εκπομπή ''Πρωινοί Μπαλαδόροι''.

Ο κ Καβαλαγιός εκφράζοντας τα αισθήματα των φιλάθλων του Διστόμου αλλά και των πολλών φίλων που έχει ο Αμβρυσσέας ευρύτερα, σε Βοιωτία, Φωκίδα και Φθιώτιδα,τόνισε ότι η Πολιτεια πρεέπει να βοηθήσει άμεσα ωστε οι φίλαθλοι και των άλλων ομάδων απ΄όλη την Ελλάδα που θα παίζουν με τον Αμβρυσσέα, να έρχονται και να βλέπουν αυτόν τον Μαρτυρικό τόπο και ο αγώνας να μην γίνεται 15 και 25 χιλιόμετρα μακριά. Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός πάνε μαζί, θέλουμε ο φίλαθλος κόσμος των άλλων ομάδων που θα παίζουμε μαζί να γνωρίσει στο Διστομο και το Μουσειο Θυμάτων Ναζισμού με ό,τι συμβολίζει, ανέφερε από την πλευρά του και ο φίλαθλος της ομάδας, δημοσιογράφος  κ Λουκάς Δημάκας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων της εκπομπής ο κ Καβαλαγιος είπε ότι απαιτούνται περίπου 120.000 για να γίνει το γηπεδο με προδιαγραφές Γ' Εθνικής . Ο κ Δημάκας τόνισε ότι το γηπεδο, που τωρα έχει διατεθεί στον Δήμο Διστόμου Αραχωβας Αντικυρας, ήταν παλιότερο ιδιοκτησία της ομάδας και είχε φτιαχτεί με προσφορές των Διστομιτών της Αμερικής και προσωπική εργασία και βοήθεια πολλών κατοίκων και επαγγελματιών.

Είμαστε ένας Σύλλογος στον οποίο συμβάλλουν όλοι οι κάτοικοι, τα μέλη της διοίκησης, αλλά πλέον η κρίση έχει χτυπήσει όλες τις οικογένειες όλες τiς πόρτες, ειπε ο κ Καβαλαγιός που τόνισε ότι η πολιτεία , με όλες τις μορφές, πρέπει να βοηθήσει στις υποδομές.

Στην συνέντευξη ακούγονται πολλά στοιχεία από την ιστορία της νεόκοπης ομάδας της Γ Εθνικής , για τα σχέδια της για το μέλλον αλλά και τη φιέστα ανόδου και τις άλλες δραστηριότητες - αθλητικές και κοινωνικές - που κάνει..

Εδω όλη η 25λεπτη συνέντευξη στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101,8 FM:

amvrisseasfc.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ