Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Συλλυπητήρια Δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων για τον θάνατο του Ηλία Ζελενίτσα




Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα θερμά τους συλλυπητήρια, για τον απροσδόκητο χαμό και την άδικη απώλεια του δασκάλου, του Δημοτικού Σχολείου Θεσπιέων, Ηλία Ζελενίτσα.
Καλό ταξίδι Ηλία

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π. Ντασιώτης


 Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, εκφράζουν τη βαθιά της θλίψη και τα θερμά τους συλλυπητήρια, για τον άδικο χαμό του δασκάλου, του Δημοτικού Σχολείου Θεσπιέων, Ηλία Ζελενίτσα.

Ο Πρόεδρος
της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων


Κωνσταντίνος Πελώνης
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θήβας



Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θήβας «Ο Πίνδαρος» εκφράζει τη βαθειά του θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια του εκπαιδευτικού κόσμου, για τον πρόωρο θάνατο του συναδέλφου Ηλία Ζελενίτσα μόλις στα 33 του χρόνια.
Ο αγαπημένος συνάδελφος, φίλος και επί σειρά ετών μέλος της οικογένειας των εκπαιδευτικών στην περιοχή της Θήβας, υπηρέτησε ως δάσκαλος  σε δημοτικά σχολεία Αλιάρτου, Θήβας και για αρκετά χρόνια στο αγαπημένο του Δημοτικό Σχολείο Θεσπιών με αφοσίωση, αγάπη και δημιουργικότητα. Επίσης τα τελευταία χρόνια υπήρξε ενεργό μέλος του Συλλόγου μας, σε σημαντικές θέσεις ευθύνης ως Αντιπρόεδρος, Γραμματέας και Ταμίας.

Ο πρόωρος θάνατός του έχει συγκλονίσει, όχι μόνο την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και τους μαθητές της και τους γονείς τους.

Η ανάμνηση της ορμητικής του προσωπικότητας, η αγάπη του για το λειτούργημα του εκπαιδευτικού, ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία του, η συνεχής ενασχόληση με τα κοινά και το χαμόγελο που τόσο απλόχερα χάριζε τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό και θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη όλων μας.
Στη  σύζυγό και τα συγγενικά του πρόσωπα ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο για να αντιμετωπίσουν το χαμό του δικού τους ανθρώπου.
Καλό ταξίδι φίλε……..
  Για το Δ.Σ.

     Ο Πρόεδρος                                                                                         Η Γραμματέας

   Χαλιαμάλιας Φώτης                                                                        Τσαρούχα Δήμητρα


 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη


Η δόνηση είχε μέγεθος 5,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 77χλμ

Ισχυρός σεισμός με μεγάλη διάρκεια – όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ- σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Κρήτη και ειδικότερα δέκα λεπτά πριν τις 9 το βράδυ .

Αν και οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 5,6 Ρίχτερ, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο υπολογίζει τη δόνηση στα 5,4 Ρίχτερ, 32 χλμ Ανατολικά, Βορειοανατολικά της Ζάκρου.

Αναστάτωση προκλήθηκε εκτός από το Ηράκλειο και σε άλλες περιοχές της Κρήτης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ από τον θάνατο 34χρονου δασκάλου που υπηρετούσε στις Θεσπιές




Σοκ προκαλεί στα Τρίκαλα η είδηση του θανάτου του 34χρονου δασκάλου Ηλία Ι. Ζελενίτσα.



Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr  ο νεαρός δάσκαλος, ο οποίος υπηρετούσε στο Δημοτικό Σχολείο Θεσπιών Βοιωτίας, προσεβλήθη από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου και νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες και κατέληξε!…

Ήταν γιος του γνωστού Τρικαλινού καθηγητή και παλιού ποδοσφαιρικού παράγοντα Γιάννη Ζελενίτσα και της Θεοδώρας Κουτσιμπίρη, και είχε παντρευτεί μόλις το περασμένο καλοκαίρι με την Παυλίνα Μυλωνίδου.

 trikalavoice.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Επαναλειτουργεί η Ενδοδημοτική Αστική Συγκοινωνία στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων-Αναλυτικά τα δρομολόγια

Επαναλειτουργεί η Ενδοδημοτική Αστική Συγκοινωνία στο Δήμο μας

Σε λειτουργία τίθεται πάλι η Ενδοδημοτική Αστική Συγκοινωνία του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες μας.
Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια Π Ι Ν Α Κ Α Σ Δ Ρ Ο Μ Ο Λ Ο Γ Ι Ω Ν
Ε Ν Δ Ο Δ Η Μ Ο Τ Ι Κ Η Σ Σ Υ Γ Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Σ
ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ
ΗMEPA ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 1
8:30 Αναχώρηση από Αλίαρτο (δημοτικό γκαράζ)
8.50 ΑΣΚΡΗ
9.00 ΝΕΟΧΩΡΙ
9.15 ΘΕΣΠΙΕΣ
9.20 ΛΕΟΝΤΑΡΙ
9.30 ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ
9.45 Επιστροφή ΑΛΙΑΡΤΟ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 2
11:30 Αναχώρηση από Αλίαρτο (επιστροφή)
11.50 ΑΣΚΡΗ
12.00 ΝΕΟΧΩΡΙ
12.10 ΘΕΣΓΠΕΣ
12.20 ΛΕΟΝΤΑΡΙ
12.30 MAYPOMΜATΙ
12.45 Επιστροφή ΑΛΙΑΡΤΟ
ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 3
8:30 Αναχώρηση από Αλίαρτο (δημοτικό γκαράζ)
8.40 ΜΑΖΙ
8.55 ΑΛΙΑΡΤΟΣ
9.15 ΣΩΛΗΝΑΡΙ
9.25 ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ
9.35 ΠΕΤΡΑ
9.45 ΑΛΙΑΡΤΟΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 4
10.00 ΜΟΥΛΚΙ (ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ)
10.10 ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
10.20 ΜΑΖΙ
10.40 ΑΛΙΑΡΤΟΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 5
10:45 Αναχώρηση από Αλίαρτο (δημοτικό γκαράζ)
11.10 ΠΕΤΡΑ
11.20 ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ
11.30 ΣΩΛΗΝΑΡΙ
11.40 Επιστροφή ΑΛΙΑΡΤΟ.
12.45 ΕΝΤΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ (ΜΟΥΛΚΙ-ΣΥΝ/ΣΜΟΣΕΥΡΥΤΑΝΩΝ-ΙΚΑ-S/MΚΟΛΟΒΟΣ)
Ο Δήμαρχος

Γεώργιος Π. Ντασιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστόπουλος: Θεός δεν βοήθησε σήμερα το Λεβαδειακό-ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ


 Ανοιχτή θεωρεί ο Γιάννης Χριστόπουλος ότι είναι η πρόκριση, παρά την ήττα του Λεβαδειακού με 1-0 από την ΑΕΚ.

Μάλιστα, ο τεχνικός της ομάδας της Βοιωτίας τόνισε στις δηλώσεις του στην κάμερα των καναλιών Cosmote, ότι ο Θεός δεν βοήθησε σήμερα την ομάδα του!

«Είναι πολύ βελτιωμένη η εικόνα μας στα τελευταία παιχνίδια, αλλά δυστυχώς δεν καταφέρνουμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, παρά το γεγονός ότι εμείς είχαμε πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Δεν θέλαμε να δεχθούμε γκολ. Η πρόκριση είναι ανοιχτή και θα την διεκδικήσουμε την επόμενη εβδομάδα. Δημιουργήσαμε φάσεις για να σκοράρουμε, αλλά δεν μας βοήθησε ο Θεός», ανέφερε σχετικά.Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος δυσκόλευε τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών. Ο αγωνιστικός χώρος σε πολλά του σημεία είχε μαζέψει μπόλικο νερό, έχοντας ως αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να αναλωθούν σε παιχνίδι με βαθιές μπαλιές, ενώ στο χώρο του κέντρου κυριαρχούσαν οι δυνατές μονομαχίες.
 sportdog.gr

Ο Ισπανός τεχνικός έβγαλε τον Βάργκας και έβαλε τον Μελικιώτη στον αγωνιστικό χώρο στο 65’ και πέντε λεπτά αργότερα, ο νεαρός επιθετικός έδειξε την ποιότητά του. Συγκεκριμένα, ο «Μέλι» συνδυάστηκε άψογα με τον Μπακασέτα, με τους δύο να… κρύβουν τη μπάλα και τον τελευταίο να την εμφανίζει στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στην ΑΕΚ.
Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Μοσχονάς, Τριποτσέρης, Βούρος, Καραχάλιος, Μαχαίρας, Σένκα (54’ Μιλιάζες), Τόπι (70’ Καλτσάς), Μεντί, Μάγκας, Σουμπίνιο (58’ Γιουσούφ), Βασιλείου.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Ντίας (19’ Μάνταλος), Γαλανόπουλος, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (84’ Μπακάκης), Βάργκας (65’ Μελικιώτης), Μπακασέτας.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθήνας)

Γήπεδο: Δημ. Στάδιο Λιβαδειάς 



Βίντεο,φωτο, Παντελής Μπατσούλης
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης ξανά! Πυκνές χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες!

Νέο κύμα κακοκαιρίας από αύριο Πέμπτη
- Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας
- Πυκνές χιονοπτώσεις Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά, Εύβοια
- Αναλυτικά το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Χιονιάς μας επισκέπτεται ξανά και ρίχνει στα τάρταρα τη θερμοκρασία. Αυτό τουλάχιστον προβλέπει για τις επόμενες μέρες το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (25.01.2017) η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το νέο κύμα κακοκαιρίας θα "χτυπήσει" αύριο Πέμπτη (26.01.2017) και θα έχει κύριο χαρακτηριστικό τις πυκνές χιονοπτώσεις σε κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά, Εύβοια. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε Πελοπόννησο, Κρήτη και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν από την Παρασκευή.
Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές θα σημειωθούν στη βόρεια και την ανατολική χώρα και παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια.

Πιο αναλυτικά:

Α. Αύριο Πέμπτη (26/01/17) χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές θα σημειωθούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλίας, την κεντρική και ανατολική Στερεά και την Εύβοια, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Την Παρασκευή (27/01/17) σταδιακά και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Β. Παγετός κατά τόπους ολικός θα σημειωθεί την Πέμπτη (26/01/2017) στα βόρεια και την Παρασκευή (27/01/2017) στα κεντρικά και τα βόρεια.

Περισσότερες πληροφορίες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαίνια Βιβλιοθήκης και έκθεσης "Μουσείου Δασκάλου" στο Κυριάκι

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι η εκδήλωση των εγκαινίων της Βιβλιοθήκης και της έκθεσης
“Μουσείου Δασκάλου” από τον δάσκαλο Νικόλαο Γ. Γκώνια με θέμα “Ραντεβού το Σεπτέμβρη, που είχε αναβληθεί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στις 30 Δεκεμβρίου 2016 στην περιοχή, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 18:30 στο Κοινοτικό Κατάστημα Κυριακίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Νίκος Γεωργακόπουλος


Μετά τις πρόσφατες κρίσεις Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας καθήκοντα Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς ανέλαβε ο Υποστράτηγος Νικόλαος Γεωργακόπουλος

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – ανάληψης  καθηκόντων του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας.Τελετή παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 25-01-2017 το πρωί, στην έδρα της οικείας Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης, στη Λαμία.
Ο Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο οποίος πρόσφατα τοποθετήθηκε ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέδωσε την διοίκηση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, στον νεοπροαχθέντα Υποστράτηγο Νικόλαο Γεωργακόπουλο, ο οποίος μέχρι πρότινος ασκούσε τα καθήκοντά του ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας.
O νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Νικόλαος Γεωργακόπουλος, ανέφερε στην ομιλία του τα εξής:
 «Καταρχάς, θα ήθελα με τη σειρά μου να ευχαριστήσω την Ηγεσία του Σώματος, η οποία κατά τις πρόσφατες κρίσεις, με τίμησε και με προήγαγε στον βαθμό του Υποστρατήγου, ενώ μου εμπιστεύτηκε τη θέση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας.
Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι έχω πλήρη συναίσθηση της ευθύνης, του βάρους και της σπουδαιότητας της θέσης και του ρόλου που αναλαμβάνω και σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις και φυσικά με τη δική σας στήριξη και συνεργασία, να εκπληρώσω με επιτυχία την αποστολή μου απέναντι στην κοινωνία και τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι μας έχουν ανάγκη.
Συνάμα όμως, το αίσθημα αυτό της ευθύνης γιγαντώνεται, καθώς διαδέχομαι έναν καταξιωμένο, έμπειρο και απόλυτα επιτυχημένο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Υποστράτηγο κ. Ανδρέα Αποστολόπουλο, ο οποίος οφείλω να επισημάνω ότι για εμένα αποτέλεσε αυτά τα δύο χρόνια έναν δάσκαλο που με συμβούλευε πάντα σωστά και συνετά κατά την άσκηση των υπηρεσιακών μου καθηκόντων.
Οι αναμνήσεις που έχω από την συνεργασία μαζί του, η δημιουργικότητα της σκέψης και η ευφυΐα του, καθώς και η αποτελεσματικότητα των ενεργειών του, θα αποτελέσουν για εμένα πολύτιμο οδηγό και παρακαταθήκη για την εκπλήρωση των νέων μου καθηκόντων.
Νιώθω επίσης υπερήφανος που αναλαμβάνω την διοίκηση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, ερχόμενος από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας και σας τονίζω ότι σε όλη την μέχρι τώρα επαγγελματική μου διαδρομή, έδινα πάντα ιδιαίτερη σημασία στις έννοιες ενότητα, συναδελφοσύνη, ηθική και εντιμότητα.
Άλλωστε θα συμφωνήσουμε όλοι ότι η ευσυνειδησία, η ακεραιότητα, η ενεργητικότητα, η δύναμη της θέλησης, η αποφασιστικότητα, η ψυχραιμία, καθώς και η ποιότητα της εργασίας, αποτελούν αναγκαία συστατικά της επιτυχίας.
Στο πλαίσιο αυτό, σας ζητώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, να εξακολουθήσουμε με ζήλο και ενωμένοι σαν μία γροθιά, να ανταποκρινόμαστε δυναμικά στις καθημερινές απαιτήσεις, προσδοκίες και ανάγκες των συμπολιτών μας.
Να συνεχίσουμε όλοι στον ίδιο ρυθμό, με κοινό μας όραμα και στόχο τη διασφάλιση και διατήρηση της έννομης τάξης στην Περιφέρειά μας και σας καλώ όλους να καταστείτε αρωγοί και σύμμαχοι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.
Ο πολίτης, μας θέλει κοντά του, μας θέλει συνοδοιπόρους του και γι’ αυτό οφείλουμε να του παρέχουμε μια ευνομούμενη κοινωνία, ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον, μέσα στο οποίο θα μπορεί με ασφάλεια να αναπτύσσει τις δραστηριότητές του.
Θέλω ενώπιόν σας, να δεσμευτώ ότι θα βρίσκομαι πάντα δίπλα σας όχι μόνο ως συνάδελφος και συνεργάτης αλλά και ως φίλος και αρωγός στα καθημερινά υπηρεσιακά και μη, ζητήματα που σας απασχολούν.
Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημένους μας για την σημερινή τους παρουσία και φυσικά να ευχηθώ στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, συνάδελφο και φίλο, Υποστράτηγο Ανδρέα Αποστολόπουλο, καλή επιτυχία στη νέα και άξια θέση που αναλαμβάνει, καθώς και ατομική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία.
Σας ευχαριστώ πολύ».
Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης και ο Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης. Επίσης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο Υποστράτηγος Νικόλαος Γεωργακόπουλος και ο προϊστάμενος του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Βασίλειος Γόνης, απένειμαν στον Υποστράτηγο Ανδρέα Αποστολόπουλο, αναμνηστικά δώρα, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του πολύπλευρου, ουσιαστικού και αποτελεσματικού έργου που επιτέλεσε, τα δύο τελευταία χρόνια, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 

Διαβάστε Περισσότερα »

Περισσότερα από 5,5 εκατ. ευρώ για την κοινωνική πρόνοια στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας



Στην ένταξη 6 κοινωνικών δομών στο Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα προχώρησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Πρόκειται για δομές και υπηρεσίες που στοχεύουν στην στήριξη όσων έχουν ανάγκη από είδη πρώτης ανάγκης, τροφή και φάρμακα. Στο πρόγραμμα εντάχθηκε το ποσό των 1.535.040 ευρώ για τη χρηματοδότηση δομών στη Φθιώτιδα, την Εύβοια, την Βοιωτία, την Φωκίδα και την Ευρυτανία.

Οι δομές που χρηματοδοτούνται είναι:

1.    Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Δελφών: 117.000 ευρώ

2.    Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων: 117.000 ευρώ

3.    Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λεβαδέων: 533.520 ευρώ

4.    Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Καρπενησίου: 117.000 ευρώ

5.    Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λαμιέων: 243.360 ευρώ

6.    Κοινωνικό Παντοπωλείο και Παροχή Συσσιτίου στον Δήμο Χαλκιδέων: 407.160 ευρώ

Ταυτοχρόνως, εντάσσεται στο πρόγραμμα η δημιουργία 11 Κέντρων Κοινότητας, κόστους 1.650.000 ευρώ, ενώ άμεσα ολοκληρώνεται και η ένταξη άλλων 12 Κέντρων Κοινότητας κόστους 2.500.000 ευρώ. Τα 23 Κέντρα Κοινότητας θα λειτουργήσουν στους δήμους Στυλίδος, Αλιάρτου - Θεσπιέων, Καρπενησίου, Αγράφων, Σκύρου, Κύμης - Αλιβερίου, Λεβαδέων, Ορχομενού, Δομοκού, Αμφίκλειας - Ελάτειας, Δελφών, Τανάγρας, Χαλκιδέων, Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου, Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας, Καρύστου, Διρφύων - Μεσσαπίων, Ιστιαίας- Αιδηψού, Ερέτριας, Λοκρών, Λαμιέων, Μακρακώμης και Θηβαίων.

Τα Κέντρα Κοινότητας αποτελούν σημείο αναφοράς και συντονισμού με την Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών κάθε δήμου. Σκοπός της λειτουργίας τους είναι η υποδοχή, η εξυπηρέτηση και η διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην εκάστοτε περιοχή παρέμβασης.

Η τριετής χρηματοδότηση των Κέντρων Κοινότητας καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Θεματικού Στόχου 9 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα» 2014-2020.

Με αφορμή την ένταξη της χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αλλά και την λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Αυτή είναι η συνέχεια της προσπάθειας που κάνουμε για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, τις οικογένειες που στερούνται τα βασικά. Στόχος μας δεν είναι να αυξάνουμε τα ποσά που διατίθενται για τέτοιες δομές, αλλά να συμβάλλουμε όσο μπορούμε ώστε να μειώνεται ο αριθμός εκείνων που χρειάζονται στήριξη. Μέχρι τότε, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε καθημερινά για να μη λείπει από κανέναν το φαγητό και τα φάρμακα».

Διαβάστε Περισσότερα »

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Α.Ο.ΘΗΒΑ

Το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον 23χρονο μέσο Γιάννη Παιδάκη. Ο Γιάννης έχει αγωνιστεί στομ Παναργειακό, Βύζα Μεγάρων, ΑΟ Γλυφάδας ενώ έχει αγωνιστεί με τα χρώματα του Ολυμπιακού Κ20 και έχει πάρει μέρος στο Champions League των νέων με αντιπάλους Άρσεναλ, Ατλέτικο Μπιλμπάο κ.ά. τελευταία ομάδα ήταν η Ένωση Ερμιονίδας. 
Γιάννη καλωσόρισες στην οικογένεια του ΑΟ ΘΗΒΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

K.K.E.: Να μην μπουν διόδια στον δρόμο ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ – ΧΑΛΚΙΔΑΣ


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας

Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ- ΧΑΛΚΙΔΑΣ!
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ!

Oι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έρχονται να επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, διατηρεί και επεκτείνει τα διόδια. Ταυτόχρονα προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού, όπως κάνει από την πρώτη μέρα διακυβέρνησής της σε σχέση με την αντιλαϊκή πολιτική της. 

Για τα διόδια, πιο συγκεκριμένα, είχε ξεκινήσει με το δεν πληρώνω και θα καταργήσω τις συμβάσεις παραχώρησης, φτάνοντας αμέσως στην κυβερνητική διαχείριση που ικανοποιεί τις συμβάσεις Παραχώρησης μιλώντας  για μείωση της τιμής των διοδίων, για παράδρομους και τιμή με
το χιλιόμετρο.

Συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, ευθυγραμμιζόμενη με τις κατευθύνσεις της ΕΕ που προωθούν τα ΣΔΙΤ και τις συμβάσεις παραχώρησης υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι πληρώνουν φορολογία και ξαναπληρώνουν το χαράτσι των διοδίων στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες που λυμαίνονται τους εθνικούς και άλλους δρόμους μέσα από τις συμβάσεις παραχώρησης.

Από το 2008 η αύξηση των διοδίων σε ορισμένες κατηγορίες έχει ξεπεράσει το 400%.

Με ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης έχει δρομολογηθεί η κατασκευή διοδίων στο δρόμο Σχηματαρίου - Χαλκίδας που θα χαρατσώνει ξανά και ξανά τις λαϊκές οικογένειες.

Βουλευτές της περιοχής -ιδιαίτερα οι κυβερνητικοί- και η δημοτική αρχή της Χαλκίδας, μπορεί να φαίνεται ότι διαφωνούν ή αντιδρούν για τα …δικά τους διόδια. Οι κυβερνητικοί βουλευτές κάνουν δηλώσεις, συμμετέχουν σε επιτροπές κατά των διοδίων «επιπλήττοντας» τους «κακούς» επιχειρηματικούς ομίλους που εμποδίζουν την κυβέρνηση ενώ αυτή προσπαθεί να «αντισταθεί». Διαβεβαιώνουν το λαό ότι «η κυβέρνηση υλοποιεί ό, τι υπόσχεται».
Αν είναι έτσι γιατί όταν το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία
για την κατάργηση όλων των διοδίων
η κυβέρνησή τους, προκλητικά, την απέρριψε;

Την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος Χαλκιδέων φωτογραφίζεται να εμποδίζει την εγκατάσταση, αλλά και αυτός και η πλειοψηφία των άλλων πολιτικών δυνάμεων στο Δημοτικό Συμβούλιο- όπως και οι κυβερνητικοί βουλευτές και υπουργοί- διαφωνούν γιατί τα διόδια θα αξιοποιηθούν για την Ιόνια οδό και όχι για το οδικό δίκτυο της Εύβοιας.

Ας μας απαντήσουν: Η αναγκαία κατασκευή νέου οδικού δικτύου  στην Εύβοια κάνει αποδεκτά τα διόδια;

Γι’  αυτό δεν κάνουν κουβέντα! Δηλαδή ότι το βασικό ζήτημα είναι η άμεση κατάργηση των διοδίων καθώς και η παραχώρηση - χρήση του οδικού δικτύου σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη πολιτική και αντίληψη καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής, να οργανώσει τον αγώνα του, σε συμπόρευση και συσπείρωση με το ΚΚΕ για:

•    Την κατάργηση όλων των διοδίων.
•    Την απόρριψη των συμβάσεων παραχώρησης που τα επιβάλλουν.
•    Ασφαλείς αυτοκινητόδρομους που θα χρησιμοποιούνται δωρεάν για κάθε μετακίνηση.
•    Ικανοποιητικούς ασφαλείς παράδρομους που θα εξασφαλίζουν
σύντομες μετακινήσεις.
•    Να μην μπουν διόδια στον δρόμο ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ – ΧΑΛΚΙΔΑΣ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς στον ΑΚΟΛ για την διοργάνωση του αγώνα «Λέβαδος 2017»

Συγχαρητήρια επιστολή στον ΑΚΟΛ για την διοργάνωση του αγώνα «Λέβαδος 2017»
Αξιότιμοι φίλοι,

Δια της παρούσης θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την επιτυχή διεξαγωγή του 2ου αγώνα ορεινού δρόμου «Λέβαδος 2017». Για μια ακόμη φορά τιμήσατε το αθλητικό ιδεώδες και το ευ αγωνίζεσθε και με την παρουσία σας κατοχυρώσατε την θεσμική παρουσία της αθλητικής αυτής διοργάνωσης, γνωστής πλέον ανά το πανελλήνιο ,στην πόλη μας.
Στους δύσκολους καιρούς με έντονο πολιτιστικό και κοινωνικό αποκλεισμό των συνανθρώπων και συμπολιτών μας, η συγκεκριμένη δραστηριότητα υπήρξε μια ευκαιρία για διέξοδο από την δύσκολη καθημερινότητα. Τέτοιου είδους δράσεις κρίνονται ως απαραίτητες γιατί τονίζουν την τοπική αγορά και δίνουν μια διαφορετική εικόνα για την πόλη μας, τις ομορφιές της και τις υπηρεσίες που μπορεί να παρέχει στον επισκέπτη.
Να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε αρωγοί και συνοδοιπόροι σε οποιαδήποτε δράση αθλητικού ή πολιτιστικού περιεχομένου που τονίζουν την δυνατότητα για συνεργασία με γνώμονα, πρώτον την άθληση και εν τέλει την παραγωγή πολιτισμού.
Τέλος, επ’ ευκαιρίας οφείλουμε να συγχαρούμε όλους τους εθελοντές που προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους με δύσκολες καιρικές συνθήκες στον ορεινό όγκο ,τιμώντας τις έννοιες εθελοντισμός και αλληλεγγύη.

Με συναδελφικούς & φιλικούς χαιρετισμούς,

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

90 θέσεις εργασίας στο Δήμο Θηβαίων

Έναρξη Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (8μηνα) σε  όλους τους Δήμους της χώρας, 90  θέσεις πλήρους απασχόλησης στο Δήμο Θηβαίων

Στη δημιουργία 24.251 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού σε όλους τους Δήμους της χώρας, αφορά η πρώτη Δημόσια Πρόσκληση (Νο 1/2017) του ΟΑΕΔ. Στο Δήμο Θηβαίων αντιστοιχούν 90 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων.

Η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινάει την Τρίτη 24/01/2017 και ώρα 10η πρωινή μέχρι και την Παρασκευή 03/02/2017 και ώρα 12η μεσημβρινή. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται - αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο - στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, από πιστοποιημένους χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).
Οι ενδιαφερόμενοι θα επιλέξουν μία (1) μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα του Παραρτήματος Ι και μέχρι τρεις (3) Επιβλέποντες Φορείς.

Επιπρόσθετα, η δράση στοχεύει διττά αφενός στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία και αφετέρου στην αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξη τους στην αγορά εργασίας με παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και κατάρτιση.
Αναφορικά με τη συμβουλευτική, στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. (ΚΠΑ2) θα προσφέρονται δύο υποχρεωτικές συνεδρίες (συμβουλευτικών υπηρεσιών) στους ωφελούμενους, κατά την είσοδο και την έξοδο τους στην πράξη. Η δράση της κατάρτισης θα υλοποιηθεί με το σύστημα επιταγών κατάρτισης (voucher) στο σύνολο των ωφελουμένων. Οι ωφελούμενοι θα εργάζονται στη θέση για την οποία έχουν επιλεχθεί και μία ημέρα της εβδομάδας θα συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης. Η κατάρτιση θα ξεκινήσει μετά τον 2ο μήνα του προγράμματος. Στην περίπτωση που κάποιος ωφελούμενος δεν επιλέξει να παρακολουθήσει το παραπάνω πρόγραμμα Κατάρτισης, θα εργάζεται και τις πέντε (5) ημέρες της εβδομάδας.
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε –τουλάχιστον- μία από τις παρακάτω κατηγορίες:
1.    εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
2.    εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
3.    εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4.    άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους
5.    εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών
6.    εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ
7.    εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης»  (ΚΕΑ), πρώην «Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος».


Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ  μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (03-02-2017), έχουν μόνο οι δυνητικά ωφελούμενοι α) άνεργοι μονογονεϊκών οικογενειών, β) άνεργοι που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί ως κανονικοί άνεργοι στο γενικό μητρώο του Οργανισμού και επιθυμούν να μεταφερθούν στο ειδικό μητρώο ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και γ) οι εγγεγραμμένοι άνεργοι γονείς προστατευόμενων τέκνων ΑμεΑ.
Για την διευκόλυνση τους, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), και συγκεκριμένα από τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες- ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ- Οδηγίες για την απόκτηση Κωδικών Πρόσβασης.
Οι ωφελούμενοι κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα εξής εννέα (9) αντικειμενικά κριτήρια μοριοδότησης:
1) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
2) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
3) Την αναπηρία του υποψήφιου ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω.
4) Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.
5) Την ηλικία.
6) Τον αριθμό ανήλικων τέκνων.
7) Τον αριθμό προστατευόμενων τέκνων ΑμεΑ (ανηλίκων ή /και ενηλίκων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
8) Την εντοπιότητα με βάση την έδρα της μόνιμης κατοικίας του ωφελούμενου.
9) Το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), πρώην «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα».
Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.
Οι πληροφορίες για τα λοιπά κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων προέρχονται από το ΟΠΣ του ΟΑΕΔ και αντλούνται αυτεπάγγελτα από την ΓΓΠΣ και την ΗΔΙΚΑ ΑΕ.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr).

Οι θέσεις για το Δήμο Θηβαίων

Δήμος    Περιφέρεια    Περιφ. Ενότητα    Υπηρεσία Τοποθέτησης    Εκπ. Βαθμίδα    Ειδικότητα    Αρ. Θέσεων
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΥΕ    ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΥΕ    ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ    2
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΥΕ    ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ    23
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΥΕ    ΒΟΗΘΩΝ ΜΑΓΕΙΡΩΝ    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΥΕ    ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ    6
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΔΕ    ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ    5
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΔΕ    ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΔΕ    ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ    15
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΔΕ    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ    2
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΔΕ    ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΩΝ    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΔΕ    ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΩΝ Α' ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ    2
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΔΕ    ΟΔΗΓΩΝ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Γ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ    5
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΔΕ    ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΟΗΘΩΝ    4
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΔΕ    ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΔΕ    ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ    3
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΔΕ    ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ (ΚΑΛΑΘΟΦΟΡΟ)    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΔΕ    ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ JCB    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΤΕ    ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΤΕ    ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΤΕ    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ    2
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΠΕ    ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΠΕ    ΓΕΩΛΟΓΩΝ    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΠΕ    ΓΕΩΠΟΝΩΝ    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΠΕ    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΠΕ    ΜΟΥΣΙΚΩΝ    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΠΕ    ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΠΕ    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ    3
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΠΕ    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΠΕ    ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΠΕ/ΤΕ    ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ    1
                             
                         ΣΥΝΟΛΟ    90


Διαβάστε Περισσότερα »

"To Σινικό Τείχος" στον Κινηματογράφο Θήβας -Προσεχώς: ROGUE ONE: A Star Wars Story


ΔΗ.Κ.Ε.Θ.  
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
                                                                         
ΠΕΜΠΤΗ 26/1/17 - ΤΕΤΑΡΤΗ 1/2/17

“ΤΟ ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ: The Great Wall ”

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Δύο αιχμάλωτοι δυτικοί μισθοφόροι βρίσκονται αναπάντεχα μέσα στις φλόγες μιας άνισης μάχης ανάμεσα στον αυτοκρατορικό κινέζικο στρατό και στα απόκοσμα πλάσματα Τάο Τέι που προσπαθούν να διαπεράσουν το Σινικό Τείχος για να κατακτήσουν την αχανή χώρα.
Σκηνοθεσία: Ζανγκ Γιμού
Παίζουν: Ματ Ντέιμον,Γουίλεμ Νταφόε, Άντι Λάου, Πέδρο Πασκάλ
Είδος: Περιπέτεια

Διάρκεια: 104 λεπτά
 
ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 9.15 μ.μ.


ΠΕΜΠΤΗ 2/2/17 - ΤΕΤΑΡΤΗ 8/2/17

“ ROGUE ONE: A Star Wars Story”

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Σε μια εποχή συγκρούσεων, μια ομάδα από απρόσμενους ήρωες ενώνει τις δυνάμεις της σε μία αποστολή να κλέψει τα σχέδια του Death Star, του απόλυτου εργαλείου καταστροφής της Αυτοκρατορίας. Αυτό το κομβικό γεγονός στο χρονοδιάγραμμα των Star Wars φέρνει κοντά συνηθισμένους ανθρώπους που καλούνται να κάνουν ασυνήθιστα πράγματα και, έτσι, να υπηρετήσουν κάτι πολύ μεγαλύτερο από τους ίδιους.
Σκηνοθεσία: Γκάρεθ Έντουαρντς
Παίζουν: Φελίσιτι Τζόουνς, Μαντς Μίκελσεν, Άλαν Τιντάικ, Ντόνι Γιεν, Μπεν Μέντελσον, Φόρεστ Γουίτακερ, Ντιέγκ
Είδος: Φαντασίας

Διάρκεια: 133 λεπτά

ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 9.15 μ.μ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση σε ομιλία ψυχολόγου στο 7ο και 8ο Δημ.Σχολείων Θήβας

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

Θα ήθελα να σάς καλέσω στην ομιλία που θα κάνω στο σχολείο της κόρης μου, την ημέρα των Τριών Ιεραρχών, που είναι αφιερωμένη στην αξία της μάθησης δια βίου. Θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για την πολλαπλή ευφυΐα, τα κίνητρα μάθησης, τη συναισθηματική ευφυΐα ως ευνοΐκή προυπόθεση μάθησης, τη βιωματική μάθηση, την ενσυναίσθηση της παιδικότητας, τη θετική ψυχολογία στην ψηφιακή εποχή και τις δυνατότητες που θα μπορούσαν να φέρουν θετικές αλλαγές.

Θα χαιρόμουν να έρθετε. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Η είσοδος φυσικά είναι ελεύθερη για όλους.

Ακολουθεί πρόσκληση και τα θέματα που θα καλυφθούν.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Tη Δευτέρα 30 Iανουαρίου, σας προσκαλούμε στον χώρο εκδηλώσεων των Δημοτικών Σχολείων

7ου & 8ου Θήβας

όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα:

«Μαθαίνοντας τα παιδιά πώς να μαθαίνουν»

Η ομιλία αφορά τη βιωματική προσέγγιση της πολλαπλής ευφυΐας ώστε να αξιοποιηθούν τα ερευνητικά και εμπειρικά δεδομένα της θετικής ψυχολογίας για το όφελος των παιδιών. Απώτερος σκοπός είναι η παροχή των κατάλληλων ψυχολογικών κινήτρων για μάθηση, η οποία συντελείται στο σχολείο και στη ζωή γενικότερα.

Ώρα συνάντησης: 18.00΄-20.00΄ μ.μ.

Εισηγήτρια: κ. Ιωάννα Ν. Τριπερίνα

Ψυχολόγος MSc.

Διοργάνωση: 7o & 8o Δημοτικά Σχολεία Θήβας και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων μας


Τα θέματα που θα καλυφθούν:


1.       Πολλαπλή ευφυΐα και κίνητρα μάθησης

Η συναισθηματική ευφυΐα ως ευνοΐκή προυπόθεση μάθησης

2.       Τι είναι η Συναισθηματική Ευφυΐα;
3.       Ποια είναι η σχέση της συναισθηματικής ευφυΐας
με τον εκφοβισμό (bullying);
με την επαγγελματική απόδοση και ηγεσία στο σχολείο;
με τη γονεΐκότητα;
με τον εθισμό;

με την καθημερινότητα των παιδιών;

    Το παράδειγμα της σύγκρουσης, ως ευκαιρίας να καλλιεργήσουμε τη συναισθηματική ευφυΐα

Η βιωματική μάθηση
5.       Πώς μαθαίνουν τα παιδιά από τους γονείς τους;

6.       Πώς μαθαίνουν τα παιδιά στον κόσμο που ζουν;

7.       Η συνειδητοποίηση των αξιών και ποια η σημασία τους στη μάθηση;

    Με ποιον τρόπο προτιμούν να μαθαίνουν τα παιδιά, σύμφωνα με τις ικανότητες και τον τύπο της προσωπικότητάς τους;
    Μπορούμε να κληροδοτήσουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας στα παιδιά μας για να γλιτώσουν από τα δικά μας παθήματα;

Η ενσυναίσθηση της παιδικότητας

    Τι είναι «παιδί» και «παιδικότητα»;
    Ποια η αντίληψη των ενηλίκων για τα παιδιά και ποιες οι προσδοκίες τους;
    Ποια χαρακτηριστικά των γονέων επηρεάζουν την αντίληψή τους για την παιδικότητα;
    Ποια είναι η κρίση του γονεΐκού ρόλου σήμερα;

Η θετική ψυχολογία στην ψηφιακή εποχή και οι δυνατότητες που θα μπορούσαν να φέρουν θετικές αλλαγές

    Ποιες είναι οι βασικές δεξιότητες που απαιτούνται στην ψηφιακή εποχή;
    Θετική Ψυχολογία: η ψυχολογία των συναισθηματικών δυνατοτήτων και αδυναμιών
    Ποιες είναι οι δυνατότητες των παιδιών που θα μπορούσαν να φέρουν θετικές αλλαγές, πώς να τις αναγνωρίσουμε και πώς να τις αξιοποιήσουμε;
Διαβάστε Περισσότερα »

Κοπή πίτας με ζωντανή μουσική απο τον Εμπορικό Σύλλογο Αλιάρτου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Εμπορικός Σύλλογος του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων σας εύχεται Καλή Χρονιά και σας προσκαλέι στην κοπή πίτας του Συλλόγου,που θα γίνει το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 στις 21:00 στο κέντρο "ΧΡΥΣΙΚΟΣ" στην Αλίαρτο με ζωντανή μουσική απο το συγκρότημα του Γιάννη Γκόβαρη,στο κλαρίνο ο Παναγιώτης Κοτρώτσος.
Με τιμή
Το Δ.Σ. του Συλλόγου
Τιμή εισόδου 15 ευρώ(φαγητό-κρασί-αναψυκτικά)

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση του Δήμου Τανάγρας για τα προνοιακά επιδόματα

Ο Δήμος Τανάγρας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του (προνοιακού χαρακτήρα), κάνοντας πράξη την κοινωνική αλληλεγγύη, ενήργησε έγκαιρα για την ανάληψη της χορήγησης  των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους  του.

Ενημερώνουμε τους επιδοματούχους ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την πληρωμή του διμήνου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2016.

Ημερομηνία έναρξης πληρωμής είναι η 27η Ιανουαρίου 2017, ημέρα Παρασκευή.

Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας/Πολιτισμού/Παιδείας

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2262351102, 2262351152

Πληροφορίες: Ελένη Γιαννακού, Ευαγγελία Αικατερίνη

Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές σήμερα, νέο κύμα ψύχους από αύριο. Ποιες περιοχές θα πληγούν-ΒΙΝΤΕΟ

Αρκετά βροχερός καιρός αναμένεται για σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με το σκηνικό να είναι χειμωνιάτικο και την θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.

Επιδείνωση όμως αναμένεται από αύριο, με τα καιρικά φαινόμενα να γίνονται πιο έντονα. Σύμφωνα με μετεωρολόγους προβλέπεται ένα νέο κύμα ψύχους με χιονόνερο και καταιγίδες και την αίσθηση του κρύου, λόγω των βοριάδων, να είναι έντονη.

Ωστόσο το κρύο, με τις "τσουχτερές" θερμοκρασίες θα σημειωθεί στα βόρεια της χώρας, χωρίς να αγγίζει σε τόσο έντονο βαθμό την υπόλοιπη χώρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα:

Αττική

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Παροδικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Aνεμοι: βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από μείον 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: άστατος. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Στα θαλάσσια-παραθαλάσσια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά.

Ανεμοι: ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά και στα βόρεια ημιορεινά.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μεγίστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη (26/1/2017)

Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με παροδικές βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια όπου στα θαλάσσια-παραθαλάσσια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Ανεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: σε πτώση. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Την Παρασκευή (27/1/2017) η θερμοκρασία στα ορεινά της βόρειας της Ελλάδας θα κατρακυλήσει στους -10 έως -15 βαθμούς Κελσίου, με συνέπεια ο παγετός να είναι ισχυρός σε πολλές περιοχές, ειδικά εκεί που θα έχει χιονίσει.

Το Σάββατο (28/1/2017) ο καιρός βελτιώνεται, με την θερμοκρασία όμως στα βόρεια να κινείται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ στα κεντρικά και τα νότια η θεοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή τους 5-7 βαθμούς.

Το κύμα ψύχους αποχαιρετά τη χώρα μας από την Κυριακή (29/1/2017), οπότε και αναμένεται να «μαλακώσει» ο καιρός και να υποχωρήσει το κρύο.

Αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό των επόμενων ημερών έδωσε και ο υποδιοικητής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς:
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο καλά γνωρίζεις τα ελληνικά χωριά; - Κάνε το τεστ

Στη χώρα μας υπάρχουν εκατοντάδες πανέμορφα χωριά. Τα περισσότερα από αυτά αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Αν ανήκετε στους τυχερούς και τα έχετε επισκεφθεί αυτό το τεστ αποτελεί την καλύτερη πρόκληση για να αποδείξετε πόσο καλά τα γνωρίζετε.

Πατήστε εδώ  για να κάνετε το τεστ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα επίσκεψη του εκπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες στη Λιβαδειά


Νέα επίσκεψη του εκπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα,  Philippe Leclerc θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου.

Μαζί με τη δήμαρχο Γιώτα Πούλου και τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΗΛ),  Θανάση Αλεστά θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου  στις 13:00 μ.μ στο Παλιό Δημαρχείο με θέμα τη συνέχιση της συνεργασίας στην υλοποίηση του προγράμματος “Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψήφιων Μετεγκατάστασης” σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, το 2017.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με τον χαρισματικό π. Σπυρίδωνα ξεκίνησε ο νέος κύκλος της Σχολής γονέων του Ι.N Αγίου Ρηγίνου Λιβαδειάς


​Μέ μεγάλη ἐπιτυχία πραγματοποιήθηκε ἡ μηνιαία ὁμιλία, στά πλαίσια τῆς Σχολῆς Γονέων, τήν Κυριακή 22 Ἰανουαρίου, στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ ναοῦ τοῦ Ἁγίου Ρηγίνου. Ὁ διακεκριμένος ὁμιλητής π. Σπυρίδων Βασιλᾶκος, κληρικός τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας καί ἐφημέριος στόν ναό τοῦ Εὐαγγελιστοῦ Λουκᾶ Θηβῶν, ἀνέπτυξε μέ γλαφυρότητα τό θέμα:«Ἡ ἱερολογία τοῦ Ἀρραβῶνος καί τοῦ Γάμου ὡς χάρτης στή ζωή τῆς οἰκογένειας».
​Ὁ π. Σπυρίδων στήν ἀρχή ἀναφέρθηκε στήν σημερινή εὐαγγελική περικοπή τοῦ Ζακχαίου, λέγοντας ὅτι ἡ ἱερολογία τῶν μυστηρίων τῆς Ἐκκλησίας μας ταυτίζεται μέ τήν ἀνάβαση τοῦ Ζακχαίου στό δέντρο γιά νά δεῖ τόν Χριστό. Αὐτή τήν ἀνάβαση καί ἐξύψωση πρέπει νά ἐγκολπώνεται ὁ κάθε ἄνθρωπος γιά νά συναντήσει τόν Χριστό καί νά ἑνωθεῖ μαζί Του. Ἔτσι ἐλευθερώνεται οὐσιαστικά ὁ ἄνθρωπος, γκρεμίζοντας την φυλακή πού ἔχει δημιουργήσει ὁ ἴδιος μέ τόν ἐγωκεντρισμό του. Σέ αὐτή τήν κατεύθυνση βοηθοῦν τά μυστήρια τῆς Ἐκκλησίας μας, ὅπως καί τό μυστήριο τοῦ Γάμου.
​Στή συνέχεια ὁ π. Σπυρίδων ἀνέφερε ὅτι ἡ ἀκολουθία τοῦ Ἀρραβῶνος εἶναι ὁ πρόναος τοῦ μυστηρίου τοῦ Γάμου. Ἡ πορεία τῶν μυστηρίων ἔχει τήν ὡραιότερη θέα. Τά μυστήρια εἶναι μονοπάτια, εἶναι διαδρομές. Διαδρομές πού σταδιακά ἀνεβαίνεις καί ὅσο ἀνεβαίνεις τόσο βλέπεις. Καί ὅσο βλέπεις, ἐπιθυμεῖς καί αὐτό πού ἐπιθυμεῖς τό ἀγαπᾶς. Καί σέ αὐτό πού ἀγαπᾶς παραδίνεσαι.
​Κατόπιν ἀνέλυσε τίς ἀκολουθίες τοῦ Ἀρραβῶνος καί τοῦ Γάμου διά τῶν συμβόλων καί τῶν συμβολισμῶν αὐτῶν καί τήν ἐν γένει ἱερολογία τοῦ μυστηρίου.
​Μεταξύ τῶν ἄλλων ἀνέφερε τά ἑξῆς:«Γάμος σημαίνει ὅτι σπάω τόν καθρέφτη μου καί ἀντικρύζω τά πνευματικά χαρακτηριστικά τῶν προσώπων τοῦ Χριστοῦ καί τῆς Παναγίας. Αὐτά ἐάν ἀκολουθήσει καί μιμηθεῖ ὁ καθένας ἀπό τό ζευγάρι, τότε μόνον θά συναντήσει ὁ ἕνας τόν ἄλλον οὐσιαστικά καί ὀντολογικά. ……Αὐτός πού παντρεύεται ζεῖ Πεντηκοστή, ζεῖ τή χάρη τοῦ Παναγίου Πνεύματος……Ὁ Γάμος εἶναι ἡ ἀποκατάστασή μας στή ζημιά πού προξένησε ὁ ἐγωισμός μας……Αὐτόν πρέπει νά πατάξουμε γιατί μόνο ἔτσι θά συναντήσουμε τόν ἄλλον μέσω τῆς ἀγάπης……Ἄν βγῶ ἀπό τόν ἐγωισμό μου θά μπῶ στήν κιβωτό τοῦ Νῶε, πού εἶναι ἡ σχέση μου μέ τόν ἄλλο ἄνθρωπο……Ὁ συνοδοιπόρος μου εἶναι ὁ σταυρός μου πού μού δείχνει τό ὕψος καί τήν θέα τῆς ἀναστάσεως……Τά πάντα μέσα στήν Ἐκκλησία μεταμορφώνονται. Μέσα στό Γάμο συναντοῦνται ἡ ἱερότητα τῆς Χάριτος τοῦ Θεοῦ καί ἡ ὡραιότητα δύο προσώπων πού ἔχουν ἀποφασίσει νά ἀποχωριστοῦν τόν ἐγωισμό τους γιά νά μπορέσουν νά ἑνωθοῦν……Ὁ Γάμος εἶναι πρωτάθλημα. Ἡ Ἐκκλησία δίνοντας τά στέφανα μεταφέρει τό μήνυμα τῆς νίκης. ……Ἡ Ἐκκλησία ἔχει θέσει τό ζευγάρι στήν τροχιά τῆς αἰωνιότητος. Μποροῦν νά φτάσουν στήν αἰωνιότητα κρατώντας ὁ ἕνας τόν ἄλλον, διά μέσου τοῦ δρόμου πού ἀνοίγει ὁ Θεός. Αὐτό συμβολίζει ὁ κυκλικός χορός τοῦ Ἠσαΐα. Μελετώντας, λοιπόν, τήν ἱερολογία τοῦ Ἀρραβῶνος καί τοῦ Γάμου κατανοοῦμε τίς προσπάθειες πού πρέπει νά καταβάλλουν ἀμφότεροι γιά νά φτάσουν στό σημεῖο, ἀντικρύζοντας ὁ ἕνας τόν ἄλλον νά συνομολογοῦν ὅτι αὐτός εἶμαι ἐγώ».
​Στό τέλος ὁ ἐφημέριος τοῦ ναοῦ π. Ἀλέξιος εὐχαρίστησε θερμά τόν ὁμιλητή πού ἀνταποκρίθηκε στήν πρόσκλησή του καί ἔδωσε τόν λόγο στούς νέους γονεῖς τῆς Ἐκκλησιαστικῆς κοινότητας τοῦ Ἁγίου Ρηγίνου γιά νά ἀπευθύνουν τά ἐρωτήματά τους. Ἔτσι ἀκολούθησε ἐποικοδομητικός διάλογος μεταξύ τῶν δύο πλευρῶν.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλιάρτου ο τελικός αγώνας Μπάσκετ Λυκείων Βοιωτίας

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλιάρτου θα διεξαχθεί ο τελικός αγώνας Καλαθοσφαίρισης Λυκείων Βοιωτίας

Την Πέμπτη 26-01-2017 στο κλειστό Γυμναστήριο Αλιάρτου στις 10:00 π.μ. θα διεξαχθεί ο Τελικός αγώνας καλαθοσφαίρισης Λυκείων Κοριτσιών, Νομού Βοιωτίας, μεταξύ του 2ου Γενικού Λυκείου Θήβας και του Γενικού Λυκείου Αράχωβας.
Κατόπιν και ώρα 11:30 π.μ.  θα διεξαχθεί ο Τελικός αγώνας καλαθοσφαίρισης Λυκείων Αγοριών, Νομού Βοιωτίας, μεταξύ των ομάδων του 2ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς και του 2ου Γενικού Λυκείου Θήβας.
Οι πρωταθλήτριες ομάδες Βοιωτίας κοριτσιών και αγοριών θα εκπροσωπήσουν το νομό μας στο Περιφερειακό πρωτάθλημα Λυκείων.
Συνδιοργάνωση: Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων και Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Βοιωτίας.

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π. Ντασιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ